Pentuja suunnitteilla!


Kairanlumon Kennelistä minulle tulee ihana 6.5v Hilppu jalostuslainaan ❤️ Iso kiitos Kristalle luottamuksesta ♥️

Mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan, niin meillä on suunnitteilla pentue loppu keväälle 2023 ❤️ 
 

Kontioharjun Hetta

Silmät: Terveet 

Lonkat: B/B

Kyynärät: 0/0 


Pra: Kantaja

Pompen: Terve vanhempien perusteella 

Dm: Terve


Hilppu jalostustietojärjestelmässä:

https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI36502/16&R=189


Hilpun omistajan Kristan kertomaa: 

”Hilppu on meillä sekalaumassa asustava (2u, 3n), lauman keskivaiheilla oleva. Nöyrä, miellyttämisen halunen ja hieman pehmeä luonteinen (Luonnetestistä 83p). Arjessa todella helppo koira, rakastaa ihmisiä ja rapsutteluja yli kaiken. Tunkee mielellään syliin jos vaan luvan saa, vauvatkin kelpaa sille ”rapsuttelijoiksi”, ei haittaa vaikka karvoista kiskotaan kunhan joku koskee 🤭

Hilppu on käynyt paimentamassa poroja ja lampaita Pellossa Minna Mäntyranta-Mustonen opissa. Vahva kuljettaminen ja hieman taipumusta kiertämään laumaa. Lampailla tuli kierto vahvemmin esiin kuin poroilla, niitä toki muutenkin hankalampi lähteä kiertämään. Mutta tosi vahvasti kuljetti tokkaa. Useamman kerran käyty paimenessa Minnalla. Hilpun isä Suopunkitytön Ukkoherra, joka asuu meillä myös (11v) on oikea ”työnarkomaani” paimennuksen suhteen. Sitä ei meinannut millään saada lopettamaan työntekoa. 

Hilpun kanssa on vähän treenattu myös rallytokoa ja se olisi siinä ihan huippu jos olisin saanut treenattua useammin ohjatusti sen kanssa. Oppii nopeasti ja tarjoaa kaiken oppimansa heti jos vähän pyytää, oli namia tai ei 😁 

Karhu testissäkin totesi että nyt lähdetään kotiin, mutta en kävellyt perässä niin neiti tuli viereen- istahti sivulle otti kontaktin ja totesi että nyt mentäisiin taas 🤭 Sivulle tulo on sen vahvin asia mitä se tarjoaa aina kaikille 😄

Pysyy pihalla irti ja mettä lenkeilä, ei lähde riistan perään. Ainoastaan 2-3viikkoa ennen juoksuja siitä tulee korvaton ja silloin tuntuu että irti ollessa meillä ei asu Hilppu nimistä koiraa. Hormoonit niin vie 🤭 Muutoin oikein ihana ja helppo kaveri kaikessa.”Maijuntuvan Hörri Poju

Silmät: Terveet 

Lonkat: A/B

Kyynärät: 0/0


Pra: Terve vanhempien perusteella

Pompen: Terve 

Dm: Terve


Hörri jalostustietojärjestelmässä:

https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI40198/12&R=189


Hörrin omistajan Helenan kertomaa:

"Hörri on erittäin miellyttävä, viisas ja hyvä hermoinen 10-vuotias työkoira. Siitä tuli minun ja isäni yhteinen ja ensimmäinen suomenlapinkoira, kun se oli parivuotias ja muutti meille töihin tänne Kittilään Alakylän paliskuntaan. Hörri on ollut juuri sopiva koira meille, koska sillä on kaksi puolta: arki Hörri ottaa rennosti, vahtii pihaa ja nauttii omistajan mukana touhuamisesta tilanteessa kuin tilanteessa. Pyydettäessä esiin nousee nöyrä työmies, joka liikuttaa poroja erittäin hyvällä laumanlukutaidolla ja eleettömällä paimennustyylillä.


Hörrin paras ominaisuus on ehdottomasti sen luonne: rauhallisuus, lempeys ja miellyttämisen haluisuus. Hörri on hienovarainen herrasmies, joka saa jopa kissat ja lampaat rakastumaan itseensä, ihmisistä puhumattakaan. Se on uskollinen ja erittäin miellyttämisenhaluinen omistajaansa kohtaan ja paras palkinto sille on rakkaus, huomio ja rapsutukset. Hörskän voi ottaa mukaan minne vain ja se rakastaa tutkia uusia paikkoja, mutta sen lempipaikka on epäilemättä kotisohvalle käpertyneenä."


HILPPU ♥️ HÖRRI PENTUEESEEN EN OTA ENEMPÄÄ KYSELYITÄ VASTAAN! USKON LÖYTÄVÄNI IHANAT KODIT MAHDOLLISILLE PENNUILLE JO TULLEISTA KYSELYISTÄ!!! KAIRANLUMON FIININ MAHDOLLISEEN PENTUEESEEN OTAN MIELELLÄNI KYSELYITÄ VIELÄ VASTAAN 😊

 

Varauksia en sinäänsä ota vastaan ennenkuin pennut ovat syntyneet, koska enhän voi luvata sinulle pentua, jota minulla ei itsellänikään vielä ole. Eli kun pennut viimein syntyvät, voin alkaa pohtimaan niille sopivia koteja teistä, jotka olette osoittaneet mielenkiintonne pentujamme kohtaan 😊 Eli ota ihmeessä yhteyttä ja tutustutaan lisää!
 

 

TOINEN PENTUE MAHDOLLISESTI SUUNNITTEILLA VUODEN 2023 LOPPUUN.
TÄSTÄ LISÄÄ KUN KAIRANLUMON FIINI KÄY TERVEYSTARKEISSA ALKUVUODESTA 2023.Etsin myös aina välillä sijoituskoirille yhteistyökykyisiä ja huolehtivia koteja. Mielellään Lapin alueelta / Kohtuullisen matkan päästä Rovaniemeltä.
 

Kiinnostaako sijoituskoira?

Toivon että tutustut ennen yhteydenottoa mitä sijoituskoiran ottaminen tarkoittaa.

Jos tulet tulokseen, että sijoituskoiran ottaminen voisi olla teidän juttu, niin ota yhteyttä ja jutellaan ihmeessä lisää.Pentu meiltä?

* Lapinlikan kennelin pennut luovutetaan aikaisintaan 7 viikon iässä uusiin koteihinsa.

* Pennut ovat eläinlääkärin tarkistamia ja madotettuja useaan kertaan ennen luovutusta.

* Pennut ovat rekisteröity Suomen Kennelliittoon ja sirutettu.

* Pennun mukaan tulee pentupaketti joka sisältää leluja, tuttua ruokaa, hyvää infoa ja hoito-ohjeita.

* Pennut tottuvat ulkoiluun, käsittelyyn, toisiin koiriin sekä normaaleihin kodin ääniin. Siitä huolimatta suurin ja merkittävin vastuu pennun sosiaalistamisessa ja uusiin asioihin tutustumisessa on kuitenkin uudella kodilla, koska pennun paras sosiaalistumiskausi on vasta edessä!

* Kasvattajan tuki kuuluu läpi pentujen elämän. Kuulen mielelläni pentujen kuulumisia elämän eri vaiheissa ja autan parhaani mukaan ongelmatilanteissa.

* Pennut ovat korkeintaan Pompen / Dm / Prcd-PRA kantajia vanhempien perusteella, eli toinen vanhemmista on aina geenitesteiltään tai perimältään terve. Kantaja ei itse sairastu.


Kun otat yhteyttä kyselläksesi pentuja, niin toivoisin että kertoisit minulle millaiseen kotiin pentu olisi tulossa. Mitä haluat tulevalta pennulta ja kasvattajalta. Onko haaveissa kotikoira vai harrastuskaveri. Pelkkiin väri ja hinta kyselyihin en vastaa. Toivoisin myös, että uudet kodit olisivat valmiita käyttämään pennut kennelliiton virallisissa terveystarkastuksissa noin kahden vuoden iässä. (Vähintään lonkat, kyynärät ja silmät). Terveystarkastukset tuovat hyvää tietoa rodun terveydestä. Minulle kasvattajana se antaa myös arvokasta tietoa kasvateistani ja tekemästäni jalostustyöstä.

Kuvista kiitos: Krista Haataja, Koiravalokuvausta Lapista Paula Grekelä & Photokrafix
kuvien kopioiminen kielletty! 
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!